Sorbety truskawkowe

Zdrowe lody
Sorbety truskawkowe

Dziś mam dla Was banalny sposób na przygotowanie lodów – sorbetów truskawkowych, które skutecznie ochłodzą nas latem. Jest to świetna alternatywa dla zwykłych, niezdrowych lodów. Sorbety owocowe są niskokaloryczne, zdrowe i bardzo smaczne.

Do wykonania sorbetów truskawkowych niezbędne są:

  • truskawki lub inne owoce,
  • blender,
  • pojemniki na lody.
  1. Takie sorbety można przygotować z różnych owoców, wybierzcie swoje ulubione. Ja wybrałam truskawki, bo właśnie teraz jest na nie sezon. Trzeba korzystać darów natury.
  2. Umyte truskawki blendujemy i przelewamy do pojemniczków na lody, a następnie wkładamy na kilka godzin do zamrażarki.
  3. Żeby wyjąć sorbety z pojemniczków należy zanurzyć je całkowicie, na chwilę w gorącej wodzie i gotowe. Smacznego!
Sorbety truskawkowe

Powiązane posty

Jak rozłożyć makro na posiłki?

Rozkład makro w diecie określa, jaki procent całkowitej liczby kalorii pochodzi z każdego z grupy makroskładników, czyli węglowodanów, tłuszczy i białka. Zrównoważone spożycie makroskładników jest

16 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *