15.2.16

Fit przepis na roladki z indyka z jarmużem i suszonymi pomidorami

Jeśli nie masz pomysłu na smaczny, zdrowy i dietetyczny obiad rzuć okiem na mój przepis. Całość to tylko 670 kcal! A przepis jak zwykle jest banalnie prosty. Jarmuż ukryty w roladce z indyka to idealny sposób na przemycenie odrobiny zieleniny dla niejadka.


Składniki:
400 g filetu z piersi indyka
3 średnie liście jarmużu
3 szt. suszonych pomidorów
1/2 kulki mozzarelli
ok. 30 g sera cheddar
gałązka pomidorków koktajlowych
oliwa w spray'u
mieszanka przypraw (mój przepis) lub sól, pieprz czarny, chili, oregano


Przygotowanie:
Mięso opłukać, lekko rozbić. 

Jarmuż zblanszować (wrzucić na chwilę na wrzątek i odsączyć z wody).

Filety z indyka spryskać oliwą, oprószyć mieszanką przypraw. Wzdłuż dłuższego brzegu filetu ułożyć jarmuż, suszone pomidory i drobne kawałki sera cheddar. Filet zwinąć starannie w roladkę i spiąć wykałaczką/ami. 

Gotowe roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, łączeniem do góry. Na filetach ułożyć przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz pokrojoną w kosteczkę mozzarellę.

Roladki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 45 minut, w zależności od wielkości roladek.

Pamiętajcie, żeby wyjąć wykałaczki przed podaniem dania lub uprzedzić o ich obecności gości!


Roladki najlepiej podać z kaszą jaglaną i sałatką.


7 komentarzy:

  1. Wygląda przepysznie ☺ zapamiętam sobie przepis☺

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie ☺ zapamiętam sobie przepis☺

    OdpowiedzUsuń
  3. ale tu u Ciebie kolorowo i smacznie! obserwuję, żeby nie zgubić. Pozdrawiam :) :)

    OdpowiedzUsuń
  4. fantastyczny przepis i piękne zdjęcia, akurat jestem na dicie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. kupiłaś mnie tym przepisem! teraz będę myśleć tylko o tym! Aż ślinka cieknie! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. To chyba wiem, co upichcę w niedzielę :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co o tym myślisz!

TOP