6.4.17

Kokosanki na maxa kokosowe

Jeśli kochasz kokos ten przepis jest dla Ciebie, to najsmaczniejsze kokosanki jakimi miałam okazję się delektować. Maksymalnie kokosowe i jednocześnie lekkie, tak dobre że nie doczekały się ładnych zdjęć, wcześniej zostały zjedzone! Mega ekspresowy przepis na kokosanki, czyli coś słodkiego na szybko.

Kokosanki

Składniki:
165g wiórek kokosowych, 
45g oleju kokosowego, 
60g cukru kokosowego, 
2 białka

Wykonanie:
Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania, powoli dodajemy cukier. 
Olej kokosowy rozpuszczamy i mieszamy z kokosem. 
Na koniec łączymy ze sobą obie mieszanki - ubite białka z cukrem i kokos z olejem. 
Gotowe kokosanki przekładamy łyżeczka na blachę formując ładne sożki (nie ugniatamy masy!). Pieczemy ok 15 min w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostawiamy je w piekarniku, żeby powoli ostygły i pozostały chrupkie.



Smacznego!

4 komentarze:

  1. Zrobię! Chyba nawet ja nie zepsuję! Akurat mam spory zapas cukru kokosowego :)
    Dzieki!

    OdpowiedzUsuń
  2. O mniam! Chyba zrobię, ale słodzone ksylitolem ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na cukrze kokosowym muszą być przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przesłodkie kapciochy ❤ kokosanki wyglądają smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co o tym myślisz!

TOP