Stylowo i Zdrowo

Kokosowe pianki bez cukru wysokobiałkowe

Wysokobiałkowe pianki kokosowe ze słodką zieloną posypką to mój hit! Przepis na pianki jest bardzo prosty i szybki, a zielona słodka posypka zrobi furorę na niejednej imprezie. Koniecznie wypróbuj ten przepis.

Pianki kokosowe z jadalnym mchem

B44 W9 T52 - 2 porcje

Składniki:
300 g mleczka kokosowego
15 g masła orzechowego
2 łyżeczki agaru
1 łyżeczka soku z cytryny
45 g odżywki białkowej (np izolat AllNutrition waniliowy)

Mech:
10 g ksylitolu zmielonego na pył
5 g białka z konopii
2 g sproszkowanego młodego jęczmienia

Wykonanie: Mleczko kokosowe i masło orzechowe doprowadź do wrzenia, na małym ogniu. Agar rozpuść w szklance z odrobiną gorącej wody i dodaj do mleczka kokosowego. Dobrze połącz składniki, zdejmij z ognia i cały czas mieszając dodaj odżywkę białkową oraz sok z cytryny. Przełóż masę do foremek (najlepiej sylikonowych). Schładzaj kilka godzin w lodówce.
Przygotuj posypkę z mchu: ksylitol zetrzyj na pył i wymieszaj z białkiem oraz sproszkowanym młodym jęczmieniem. Przed podaniem posyp pianki gotowym mchem.


Powiedz co o tym sądzisz
Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Instagram @stylowoizdrowo