19.9.17

Kokosowe pianki bez cukru wysokobiałkowe

Wysokobiałkowe pianki kokosowe ze słodką zieloną posypką to mój hit! Przepis na pianki jest bardzo prosty i szybki, a zielona słodka posypka zrobi furorę na niejednej imprezie. Koniecznie wypróbuj ten przepis.

Pianki kokosowe z jadalnym mchem

Składniki:
300 g mleczka kokosowego
2 łyżeczki agaru
1 łyżeczka soku z cytryny
65 g odżywki białkowej (naturalnej np. Extensor)

Mech:
10 g ksylitolu
5-10 g białka z konopii
5 g sproszkowanego młodego jęczmienia

Wykonanie: Mleczko kokosowe doprowadź do wrzenia, na małym ogniu. Agar rozpuść w szklance z odrobiną gorącej wody i dodaj do mleczka kokosowego. Dobrze połącz składniki, zdejmij z ognia i cały czas mieszając dodaj odżywkę białkową oraz sok z cytryny. Przełóż masę do foremek (najlepiej sylikonowych). Schładzaj kilka godzin w lodówce.
Przygotuj posypkę z mchu: ksylitol zetrzyj na pył i wymieszaj z białkiem oraz sproszkowanym młodym jęczmieniem. Przed podaniem posyp pianki gotowym mchem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co o tym myślisz!

TOP