10.10.17

Mus z awokado i banana z jeżynami


Takiego musu jeszcze nie było! To połączenie smakowe Was uzależni. Awokado w połączeniu ze słodkim bananem, głębokim smakiem kakao i lekko kwaśnymi jeżynami jest idealne! Na drugie śniadanie, na mniejszy głód, zawsze pod ręką! Szybki w przygotowaniu, smaczny - samo zdrowie.

Mus z awokado banana z jeżynami

Składniki:
120 g awokado
1 banan (ok. 120 g)
łyżka kakao
0,5 łyżeczki ksylitolu (opcjonalnie)
20 g naturalnej odżywki białkowej (opcjonalnie)
garść (ok. 50 g) jeżyn (mogą być mrożone)

Wykonanie: Awokado, banan, kakao, ksylitol, odżywkę białkową blendujemy na gładką masę. Lepiej do tego nada się malakser niż klasyczny blender, bo blender może sobie z tym nie poradzić. W razie problemów ze zblendowaniem dodać odrobinkę wody.
Gotowy mus przekładamy do szklanki/miseczki/pucharku i dekorujemy jeżynami.


2 komentarze:

Napisz co o tym myślisz!

TOP