Stylowo i Zdrowo

Gofry jaglane

07.05.2018 9

Uwielbiam gofry! A te są proste, bezglutenowe, bez laktozy i nie bez sensu! Te gofry jaglane są mega smaczne i musisz je zrobić. Porzucam Ci przepis.

Gofry z kaszy jaglanej 

Składniki:
170g kaszy jaglanej
40g mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki sody
4 jajka (małe)
50g oleju (np. rzepakowy lub kokosowy)
60 ml mleka roślinnego (np. migdałowe lub kokosowe)
3 łyżki ksylitolu

Wykonanie: Kaszę jaglaną przepłucz i ugotuj z 1 łyżką ksylitolu. Po ugotowaniu i wystudzeniu kaszy połącz wszystkie składniki. Żeby uzyskać gładką konsystencję możesz przed połączeniem wszystkich składników zblendować ugotowaną kaszę jaglaną.
Z gotowej masy uzyskasz ok 10-12 sztuk gofrów.


Follow my blog with Bloglovin
9 komentarzy:
  1. Anonimowy4/5/18 13:07

    Witam czym można zastąpić jajka?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nigdy nie robiłam gofrów bez jajek, niestety nie znam dla nich alternatywny.

      Usuń
  2. Wydają się być łatwe w przygotowaniu ;)

    Mój blog - VESTYLISH

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam gofry i z chęcią wypróbuję przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  4. dawno nie jadłam gofrów... :)

    OdpowiedzUsuń
  5. pięknie wypieczone, apetyczne, dawno nie robiłam gofrów, a takich nigdy

    OdpowiedzUsuń
  6. Prze pyszne te gofry, uwielbiam takie połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Schrupałabym z przyjemnością :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Szkoda, że nie mam gofrownicy :(

    OdpowiedzUsuń

Instagram @stylowoizdrowo