Stylowo i Zdrowo

Gofry jaglane

Uwielbiam gofry! A te są proste, bezglutenowe, bez laktozy i nie bez sensu! Te gofry jaglane są mega smaczne i musisz je zrobić. Porzucam Ci przepis.

Gofry z kaszy jaglanej 

B60 W126 T62 – 3 porcje

Składniki:
170g kaszy jaglanej
40g mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki sody
4 jajka (małe)
50g oleju (np. rzepakowy lub kokosowy)
60 ml mleka roślinnego (np. migdałowe lub kokosowe)
3 łyżki ksylitolu

Wykonanie: Kaszę jaglaną przepłucz i ugotuj z 1 łyżką ksylitolu. Po ugotowaniu i wystudzeniu kaszy połącz wszystkie składniki. Żeby uzyskać gładką konsystencję możesz przed połączeniem wszystkich składników zblendować ugotowaną kaszę jaglaną.
Z gotowej masy uzyskasz ok 10-12 sztuk gofrów.

Follow my blog with Bloglovin

Podziel się:
Komentarze (9):
  1. Anonimowy pisze:

    Witam czym można zastąpić jajka?

    1. Nigdy nie robiłam gofrów bez jajek, niestety nie znam dla nich alternatywny.

  2. Wydają się być łatwe w przygotowaniu 😉

    Mój blog – VESTYLISH

  3. uwielbiam gofry i z chęcią wypróbuję przepis:)

  4. dawno nie jadłam gofrów… 🙂

  5. pięknie wypieczone, apetyczne, dawno nie robiłam gofrów, a takich nigdy

  6. Klaudia pisze:

    Prze pyszne te gofry, uwielbiam takie połączenia 🙂

  7. EllaCanto pisze:

    Schrupałabym z przyjemnością 🙂

  8. Szkoda, że nie mam gofrownicy 🙁

Dodaj komentarz:

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Instagram @stylowoizdrowo