Stylowo i Zdrowo

Mus z awokado i banana z jeżynami

Takiego musu jeszcze nie było! To połączenie smakowe Was uzależni. Awokado w połączeniu ze słodkim bananem, głębokim smakiem kakao i lekko kwaśnymi jeżynami jest idealne! Na drugie śniadanie, na mniejszy głód, zawsze pod ręką! Szybki w przygotowaniu, smaczny – samo zdrowie.

Mus z awokado banana z jeżynami

B5 W40 T11 – 1 porcja

Składniki:
70 g awokado
1 banan (ok. 120 g)
łyżka kakao
0,5 łyżeczki ksylitolu
garść (ok. 50 g) jeżyn

Wykonanie: Awokado, banan, kakao, ksylitol, odżywkę białkową blendujemy na gładką masę. Lepiej do tego nada się malakser niż klasyczny blender, bo blender może sobie z tym nie poradzić. W razie problemów ze zblendowaniem dodać odrobinkę wody.
Gotowy mus przekładamy do szklanki/miseczki/pucharku i dekorujemy jeżynami.

Podziel się:
Komentarze (3):
  1. Nikka pisze:

    Super 🙂 Muszę zrobić 🙂

  2. Szmaragd pisze:

    Wygląda bosko 😉

  3. Anonimowy pisze:

    Dietetyczna nutela 😉

Dodaj komentarz:

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Instagram @stylowoizdrowo