Stylowo i Zdrowo

Przepis na brownie z kaszy jaglanej

kawałki ciasta brownie z sezonowymi owocami i mleczkiem kokosowym
Podrzucam Wam przepis na brownie z kaszy jaglanej – mega czekoladowe, smaczne i idealne z sezonowymi owcami. Świetna opcja na II śniadanie. Wykorzystaj też sezonowe owoce i ciesz się wspaniałym smakiem.

Przepis na brownie z kaszy jaglanej

B49 W103 T50 – 2,5 porcji
Składniki:
115 g kaszy jaglanej
200 ml mleka roślinnego
2 duże jajka
120 g jogurtu naturalnego
20 g roztopionego  musu kokosowego (Foods by Ann)
30 g roztopionej gorzkiej czekolady
30 g kakao
3 łyżki stewii/ksylitolu/erytrytolu 
Wykonanie: Kaszę jaglaną prażymy na patelni, aż zacznie wydzielać aromat a następnie gotujemy w mleku roślinnym z 1 łyżką słodzika. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółta łączymy z 2 łyżkami słodzika.
Ugotowaną i lekko ostudzoną kaszę blendujemy z pozostałymi składnikami oprócz ubitych białek. Białka dodajemy na końcu i delikatnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Gotową masę przekładamy do formy i pieczemy 180 st. prze 30-40 minut.
Gotowe ciasto podajemy z owocami i mleczkiem kokosowym.
Smacznego!

9 kawałkow brownie, truskawki, zurawina, jezyny, mieta
Zobacz też inne przepisy na brownie:
Podziel się:
Komentarze (2):
  1. Chocolade pisze:

    Wygląda obłędnie 😀

  2. Ma J. pisze:

    Nigdy nie przyszło mi do głowy żeby do deseru wykorzystać kaszę jaglaną 🙂 Muszę kiedyś wypróbować, bo wygląda pysznie 🙂

Dodaj komentarz:

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Instagram @stylowoizdrowo